Prikkelverwerking

Als de prikkelverwerking anders verloopt kunnen kinderen zich in zichzelf keren (eigen wereld) of zich juist erg naar buiten richten (boos). Ook kunnen angsten en onzekerheid de kinderen tegenhouden zich te ontwikkelen.
Door middel van een Sensorisch Profiel  (Vragenlijst voor ouders/leerkrachten) kan ik in kaart brengen wat er gebeurd met de verschillende prikkels van buitenaf. Samen met ouders/leerkracht en andere betrokkenen kunnen we een plan maken wat het kind kan ondersteunen in zijn ontwikkeling. We maken samen een plan wat voor het kind werkt (oplossingsgerichte methode) en er wordt een  Sensorisch Activiteiten Programma (SAP) gemaakt.

Inmiddels werk ik meer vanuit het voorspellende brein, waar duidelijk is dat eerdere ervaringen, opvoeding een grote rol spelen. Ik werk vanuit het GLIM fundament (https:glimindewereldvannu.comwaar ik ga kijken hoe je vanuit weerstand de verbinding met jezelf en je omgeving kunt maken, waardoor er weer flow en groei ontstaat. Zie voor mijn aanbod prikkelverwerking op https://myrnakollau.nl